dimarts, 13 de maig del 2008

SETMANA CULTURAL 2008

LA SETMANA DE SANT JORDI, a l’escola Alfred Mata va ser una setmana molt diferent de les setmanes de la resta de l’any. Vam deixar els horaris de banda, els llibres habituals, les llibretes... i vam dedicar-nos a fer cultura d’una altra manera. D’una forma divertida i engrescadora!

El dilluns coneixíem al poeta, que ja havíem tingut el plaer de tenir a l’escola en anys anteriors, Climent Forner. Ens el presentava el Mestre Josep Artero. El mateix dilluns també el Mestre Salvador Moles ens feia conèixer les vicissituds de la gran escriptora, morta ja, Mercè Rodoreda. Una persona que va viure arriscadament segons ella mateixa explicava.

El dilluns a la tarda vam cantar i tocar amb instruments cançons de Sant Jordi i els de 6è. Representaven l’obra. Vam convidar les famílies a veure-la.

El dimarts al matí vam portar una o dues peces de fruita cadascú i vam preparar una saborosa macedònia que vam compartir tornant de la sortida fotogràfica de la tarda, de la qual farem una exposició amb el tema “La natura del nostre poble”. El dimarts també vam fer un treball de coeducació, ja que a l’escola participem d’un programa d’innovació sobre aquest tema perquè pensem que totes les persones, siguin homes o dones, nens o nenes tenim exactament els mateixos drets i els mateixos deures.

El dimecres, al bell mig de la setmana, és el dia més esperat per a tothom ja que a la tarda fem els jocs florals i es reparteixen els guardons i obsequis participatius per a l’alumnat de l’escola. Al matí vam dedicar-lo a fer els ornaments per a decorar el pati de l’escola, amb aquesta secada ens feia una mica de mal al cor comprar flors i vam decidir confeccionar-les amb diferents materials reciclables. Per cert, van quedar ben boniques i el pati de l’escola estava realment guarnit de debò!!!
Vam aprofitar una estona al matí per sortir pels carrers del poble a regalar els mateixos poemes que nosaltres havíem fet. Fins i tot els més grans vam anar a buscar els més petits de la llar d’infants perquè ens acompanyessin. Va ser molt divertit i emocionant poder entregar els poemes a les persones que es passejaven pel poble. També entràvem a les botigues a regalar-los!

El dijous va ser un dia de conferències. Vam parlar del reciclatge, ara l’escola és escola verda i cal que hi esmercem molta atenció per tal de salvar el nostre planeta de la degradació en què està entrant. Nosaltres, entre tots ho aconseguirem!!!

A l’escola tothom estava content perquè van venir tres noies a explicar-nos els treballs de recerca que havien fet a l’institut. Eren totes tres ex-alumnes de l’escola i fa goig de veure com han crescut i que bé que ho van fer!
Els de cicle inicial també van anar a la biblioteca municipal a llegir una mica i a viure l’ambient agradable que hi ha en aquest recinte. Els bibliotecaris sempre ens ho tenen tot a punt i és un lloc tranquil per passar-hi una bona estona envoltats de llibres i bona companyia!

El dijous a la tarda vam veure la pel•lícula “Binta i la gran idea”, us la recomano, ens la va deixar el grup AmésA del nostre poble que en aquests moments porten a terme un agermanament amb el poble Africà de Tansega, a Burkina Faso.
També vam fer diferents activitats esportives: des de curses d’orientació, els més grans, fins a diferents activitats lúdico-esportives al pati de l’escola la resta de cursos.

Divendres va ser un dia de conferències molt interessants fetes per Irènia,, aquest grup ens va fer conèixer les activitats que fan en diferents pobles de la mediterrània. Des dels típics balls, la manera de vestir, etc. I d’aquesta manera eixamplem una mica més les nostres mirades i entenem més els costums d’altres països.

La mainada més petita de l’escola va poder gaudir d’un espectacle de titelles fet per mestres de l’escola.
A la tarda va arribar el moment de la gran gimcana preparada pels nens i nenes de 6è. Hem de dir que va ser molt i molt divertida. També els volem felicitar per la preparació i l’organització de tot plegat. Amb això ens demostren que són els més grans i que estan preparats per a implicar-se al poble i organitzar el que es proposin.

I per últim només volem dir una cosa: el curs que ve repetirem!!!