dimarts, 3 de febrer del 2009

ANIMACIÓ A LA LECTURA

ANIMACIÓ A LA LECTURA/HORA DEL CONTE

La nostra escola ha començat a fer sessions de contes per a alumnes d’Educació Infantil com una forma més de fomentar el gust per la lectura. Com diu en JAUME CENTELLES en el seu llibre La biblioteca, el cor de l’escola. pretenem aconseguir que entre un infant i un llibre hi hagi una relació oberta que es vagi produïnt de manera gradual, agradable, jugant, fent teatre, creant històries, cantant, fins que arribi un moment en què esdevingui un veritable lector.
Hem programat l’activitat en sessions d’una mitja hora o tres quarts, 4 dies a la setmana. L’espai on es duu a terme és la biblioteca del centre. Es posen les cadiretes en semicercle, es procura que l’ambient esdevingui l’idoni i el narrador es col•loca de manera que tothom el pugui veure (a ell i al llibre del conte).
El narrador crea personatges contacontes (un pagès, un mariner, un pallasso, una mestressa de casa, etc.) i es posa al cap una barretina, una gorra de mariner, un nas de pallasso, un barret amb cascavells, etc.
Els llibres de contes es procura que siguin grossos, amb molta imatge, temes atraients, etc.
Més endavant es faran servir mitjans audiovisuals (ordinador connectat a un canó projector, DVDs, un teatret de putxinel•lis, ombres xineses, etc.).

1 comentari:

Unknown ha dit...

S'està fent una molt bona feina des de la biblioteca de l'escola.s